سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اساس دانش نرمش و اساس نادانی درشتی است . [امام علی علیه السلام]

پاسارگاد
نویسنده :  پوریا شکری

کوروش و کمبوجیه به علت گرفتاری‌های مملکتی و عدم ثبات اوضاع یا علل دیگر، دست به ضرب سکه نزدند. از میان شاهان هخامنشی نخستین بار داریوش سکه ضرب کرد. تاریخ نخستین ضرب سکه به احتمال پس از 514 پیش از میلاد است چرا که در پی ساختمانی کاخ داریوش در تخت‌جمشید که تاریخ ساختش 514 میلادی‌است جز سکه‌های کرزوس از شهرهای یونانی‌نشین به دست نیامده‌است.

سکه‌های زر را دریک و سکه‌های سیم را شِکِل می‌گفتند. وزن دریک 8 گرم و و وزن شِکِل 5.6گرم بود. عیار سکه‌های دریک بسیار بالا بود و با آزمایش روی نمونه‌های به دست آمده معلوم شده‌است که فلزش تنها 3? آلیاژ می‌داشته‌است. این خلوص بالا باعث رواج این سکه شد و همواره سکه‌های طلای هخامنشی سخت معتبر بودند. در اواخر دوران هخامنشی دودریکی هم ضرب شد. کیفیت سکه‌های زر در تمام دوران هخامنشی ثابت ماند.

دریک‌ها و شِکِل‌ها دارای نقش «کماندار پارسی»‌اند. این نقش در طول دو قرن سلطنت هخامنشیان تغییراتی داشت. از آنجا که سکه‌های هخامنشی تاریخ ضرب ندارند از روی قراین دیگر نقش‌های مربوط به دوران هر پادشاه را تعیین کرده‌اند. سکه‌های هخامنشی جز موارد استثنایی تنها در یک سو دارای نقش هستند و پشت آنها معمولاً فرورفتگی مربع شکل و ناهمواری‌های نامنظمی وجود دارد. اینها اثر قسمت برجسته? سندانی‌است که هنگام چکش‌زدن بر سکه گذاشته می‌شد.

در زمان هخامنشیان بعضی ساتراپی‌ها هم که در اداره? امور داخلی خود آزاد می‌بودند سکه‌های مخصوص به خود ضرب می‌کردند که مثلاً تصویر الهه? مورد پرستششان روی آنها نقش شده بود.

 


دوشنبه 86/11/22 ساعت 12:19 عصر

لیست کل یادداشت های این وبلاگ
*سکه هخامنشی:*
کمبوجیه:
*کوروش کبیر:*
*وصیت نامه ی داریوش*
لینک ها و جست وجو
فهرست
7440 :کل بازدیدها
7 :بازدید امروز
1 :بازدید دیروز
درباره خودم
پاسارگاد
لوگوی خودم
پاسارگاد
لوگوی دوستان
لینک دوستان
پوریا شکری
اشتراک
 
طراح قالب